zondag, 25. november 2012 - 9:51 Update: 08-07-2014 0:26

Jury- en Publieksprijs Cameretten 2012 voor René van Meurs

Rotterdam

Zaterdagavond heeft René van Meurs in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam Cameretten 2012 gewonnen.

Ook Publieksprijs voor van Meurs
Het was een spannende avond afgelopen zaterdag in het nieuwe Luxor Theater. Drie jonge cabaretiers streden om de prestigieuze Factua Juryprijs. Aan het eind van de avond kende de jury, onder leiding van juryvoorzitter Joost Nuissl, de Factua Juryprijs toe aan René van Meurs. Hij mag zich de grote winnaar van Cameretten 2012 noemen! Ook de Publieksprijs ging naar René van Meurs.

In de finale stonden Jelle Denturck, René van Meurs en Tom Lash.

De Jury: “In het concours van de 47e editie van het Cameretten festival heeft de jury naar negen optredens mogen kijken waarvan het gemiddelde niveau zeker als voldoende mag worden aangemerkt. Er waren uitschieters naar boven, naar drie van hen heeft u vanavond gekeken. Opvallend was dat alle negen zich met een zekere mate van podiumvastheid en ter zake doende geconcentreerd, wisten te presenteren. Bij sommigen verklaarbaar door een eerder opgebouwde staat van dienst, overigens ongetwijfeld mede door de corrigerende voorselectie en professionele begeleiding waarin door de festivalleiding wordt voorzien.”

De jury over René van Meurs:
“René van Meurs is een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar die in een hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt. Hij heeft een goede timing en tekstoverdracht met verrassende wendingen en weet ook te ontroeren, zoals in het verhaal over het ritueel van zijn vader voor de spiegel. Zijn scherpe observaties verpakt hij op slimme wijze en daarin brengt hij leuke, rare dwarsverbanden aan. Hij krijgt de zaal makkelijk mee in zijn bijzondere hersenspinsels. René springt behoorlijk van de hak op de tak, zonder dat dit bezwaarlijk wordt. De jury heeft veel plezier beleefd aan deze gehaaide, typische standupper die duidelijk de nodige podiumervaring heeft.”
Categorie:
Tag(s):