dinsdag, 28. augustus 2012 - 13:02 Update: 08-07-2014 0:47

Nederlanders denken jaarlijks 318 miljoen Euro te besparen op energie

Eén op de drie Nederlanders denkt jaarlijks te kunnen besparen op de energierekening. Gemiddeld denken de respondenten 132,60 Euro per jaar te kunnen besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit blijkt uit onderzoek van Energiebesteding, gespecialiseerd in het collectief aanvragen van offertes voor onder andere energie.

In totaal telt Nederland 7,2 miljoen woningen (bron: CBS). Zo kunnen Nederlandse huishoudens theoretisch in totaal ruim 318 miljoen Euro besparen op de energierekening.

Mannen versus vrouwen
Mannen denken met 40% vaker te kunnen besparen op energie dan vrouwen (26%). Mannen staan tevens meer open voor het vrijblijvend gebruik maken van het gezamenlijk aanvragen van offertes dan vrouwen; 40% van de mannen zou hier (zeker of waarschijnlijk) gebruik van maken versus 23% van de vrouwelijke respondenten.

Collectief
67,5% is bekend met de mogelijkheid om samen met andere consumenten offertes voor de levering van energie aan te vragen waarvan 31,6% bereid is om deel te nemen. Echter slechts 8,7% neemt op dit moment gas en elektra af via een collectief.
Categorie:
Tag(s):