woensdag, 31. oktober 2012 - 19:16

OM wil vuurwerkhandelaren in de cel

Den Bosch

Het Functioneel Parket heeft vandaag voor de rechtbank Den Bosch gevangenisstraffen tot drie jaar geëist tegen drie mannen en een vrouw, die volgens het Openbaar Ministerie deel uitmaken van een criminele organisatie die gericht is op witwassen en het plegen van valsheid in geschrifte en overtredingen van het Vuurwerkbesluit.

Uit het onderzoek - uitgevoerd door het Interregionaal Milieuteam van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland - blijkt dat de organisatie zeer professioneel te werk ging. De drie hoofdverdachten hadden een legale vuurwerkhandel in Brabant. Voor de illegale handel werd vermoedelijk gebruik gemaakt van valse namen, valse identiteiten, stromannen, valse boekhoudingen en valse facturen.

De 31-jarige hoofdverdachte hoorde drie jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Tegen zijn ouders, een 63-jarige man en zijn 61-jarige vrouw, eiste de officier van justitie 24 en 18 maanden gevangenisstraf. De officier van justitie vindt forse gevangenisstraffen op de plaats, gelet op de omvangrijke fraude en omdat het zware - in Nederland voor consumenten illegale vuurwerk - gevaarlijk is voor mensen die de gevaren van het vuurwerk niet kennen en geen professionele vuurwerkachtergrond hebben.
Provincie:
Tag(s):