woensdag, 4. april 2012 - 11:24 Update: 22-09-2018 11:30

Pony dood na mishandeling in Gilze, dierenpolitie stelt onderzoek in

Gilze

Bij een stal aan de Veldstraat is maandag een 27-jaar oude Shetland-pony mishandeld.

De pony is vermoedelijk met stokken geslagen en van achteren gepenetreerd. Een dierenarts heeft de pony moeten laten inslapen. Agenten van de dierenpolitie hebben inmiddels een aangifte van de eigenaresse opgenomen en stellen een nader onderzoek in.

De eigenaresse, een 46-jarige vrouw uit Riel, ontdekte maandagavond dat het niet goed ging met de pony. Het dier kon niet meer opstaan en had stuiptrekkingen. Toen de dierenarts kwam, besloot hij de pony te laten inslapen.

Dinsdagochtend gingen de eigenaresse en haar dochter terug naar de wei. Bij daglicht zagen zij overal bloed liggen. Ze zagen bloed bij het hek en ook twee stokken met bloed erop. Ook vonden ze een bebloed stuk touw met een flinke bos haar. Vermoedelijk zijn onbekenden over het hek geklommen en hebben de pony met een touw vastgebonden en vervolgens zwaar toegetakeld. Het beest stond met een andere Shetland-pony in de wei maardie bleef ongedeerd. De dierenpolitie heeft een aangifte opgenomen en gaat een passantenonderzoek instellen.

Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de dierenpolitie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: