zondag, 29. juli 2012 - 11:34

Rietgedekte boerderij in Eleveld afgebrand

Eleveld

In de nacht van 28 op 29 juli 2012 is in Eleveld een rietgedekte woonboerderij afgebrand. De bewoners en huisdieren konden de boerderij tijdig verlaten.

De boerderij kan als verloren worden beschouwd. Locoburgemeester Jur Wiersum geeft aan: "We zijn weer opgeschrikt door een brand in onze gemeente. Dit is een hele trieste gebeurtenis. Gelukkig zijn er geen slachtoffers te betreuren. Ik leef mee met de bewoners van deze boerderij, die hun huis hebben verloren. Ik ben op de locatie geweest en ik heb met deze mensen gesproken. De politie gaat onderzoek doen naar de brand. Ze sluit brandstichting niet uit. Of er verband is met de overige boerderijbranden in onze gemeente, weten we niet."

De brandweer was zondagochtend nog aan het nablussen. Daarna zal er technisch onderzoek plaatsvinden. Hiervoor moet de weg ter hoogte van het pand worden afgezet. Er vindt ook onderzoek plaats of er asbest is vrijgekomen. De inwoners van Eleveld zullen van de gemeente via een brief op de hoogte worden gesteld over de brand.
Provincie:
Tag(s):