dinsdag, 12. juni 2012 - 19:58 Update: 08-07-2014 0:50

Robben vindt Oranje beter: 'Woensdag is van ons'

(Elfvoetbal) Een gemiste penalty in de Champions League-finale tegen Chelsea en een 0-1 nederlaag tegen Denemarken in de eerste groepswedstrijd van het EK 2012. Het zit Arjen Robben niet mee.

Toch werkt de 28-jarige vleugelaanvaller vol vertrouwen toe naar de interlandtopper tegen Duitsland, het land van zijn werkgever FC Bayern München. "Duitsland is gewoon een heel degelijke ploeg met heel goede spelers. Maar als je puur naar de individuele spelers kijkt, dan vind ik dat wij betere spelers hebben. Maar goed, het gaat uiteindelijk om het collectief. En als je je daarin kan meten met Duitsland, dan doe je het goed", citeert het AD Robben, die Mesut Özil de beste Duitser vindt.

"De rest is dus degelijk, maar als ploeg zijn ze zijn dodelijk in de omschakeling. Dat doen ze zo slim en maken dan mooie goals, zoals in het oefenduel met ons. Maar het begint wel met fouten aan onze kant. Het is op dit moment natuurlijk wel vijf voor twaalf. Je moet puur positief naar de wedstrijd toewerken. De enige gedachte die in alle koppies moet zitten, is: woensdag is van ons."

Woensdag (20:45 uur) worden ongeveer tienduizend Nederlanders verwacht in het Metalist Stadion in Kharkiv. Vooralsnog is er voor de Nederlandse voetbalbond geen reden om extra kaarten aan te vragen. De Supportersclub Oranje verwacht tussen de vijftien- en achttienduizend Nederlanders te begroeten op het Vrijheidsplein in de stad.

Bovendien komen er drie- tot vierduizend Duitsers naar Kharkiv. Aangevuld met zo'n twintigduizend Oekraïners zullen woensdag in totaal bijna veertigduizend mensen in de fanzone van het EK 2012 in Polen en Oekraïne aanwezig zijn.
Categorie:
Tag(s):