donderdag, 13. september 2012 - 18:32

Twaalf jaar cel voor doodsteken ex-vrouw

Breda

Een 49-jarige man uit Breda is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor moord op zijn ex-vrouw.

Op 27 juni 2011 hadden verdachte en slachtoffer afgesproken om seks hebben, zoals dat vaker gebeurde volgens verdachte. Na afloop van de seks zouden zij ruzie hebben gekregen en heeft de man haar met een mes in haar rug gestoken. Als gevolg daarvan is de vrouw overleden.

Anders dan de rechtbank heeft het gerechtshof bewezen verklaard dat de verdachte het slachtoffer met voorbedachten rade heeft omgebracht. Volgens de man zou hij zijn ex-vrouw in een opwelling hebben gestoken, maar het hof is hiervan niet overtuigd. De man heeft namelijk meerdere keren gezegd - ook nog op de bewuste dag - dat hij zijn ex-vrouw zou doden. Daarnaast had de verdachte in de slaapkamer een mes bij zich dat groot genoeg was om een diepe steekwond te veroorzaken. De verklaring van verdachte dat hij het mes wel vaker bij zich droeg en gebruikte om fruit te schillen, vindt het hof hoogst onaannemelijk.

Bij het bepalen van de straf heeft het hof er rekening mee gehouden dat verdachte met zijn handelen de familie en naaste omgeving van het slachtoffer onherstelbaar leed heeft toegebracht. Hij heeft een vrouw gedood die midden in het leven stond. Bovendien zal hun 16-jarige zoon verder op moeten groeien zonder de zorg en steun van zijn moeder en in de wetenschap dat zijn vader haar van het leven heeft beroofd.
Provincie:
Tag(s):