dinsdag, 5. juni 2012 - 7:50 Update: 08-07-2014 0:51

'Van Persie had het Cruijff-rugnummer 14 moeten pakken'

(Elfvoetbal) Robin van Persie had niet voor het rugnummer 16 moeten kiezen. Hij had nummer 14 moeten nemen. Dat vindt Tonny Bruins Slot.

"Juist Robin van Persie is iemand, die de erfenis aankan van Johan Cruijff en in het huidige Nederlands elftal eigenlijk de rol vertolkt, die Johan Cruijff speelde bij Oranje tijdens het legendarische WK 1974 in West-Duitsland", zegt de voormalige assistent-trainer van Ajax en FC Barcelona in De Telegraaf.

Van Persie zou juist daarom met opzet niet voor dat nummer hebben gekozen. Maar volgens Bruins Slot had het precies bij de centrumspits van Nederland gepast. "Johan begon altijd in de spits", aldus de meesterscout van Cruijff en analist voor Frank de Boer bij landskampioen Ajax.

"Maar Cruijff liet zich vervolgens wegzakken om het spel te bepalen en ruimte te maken voor de buitenspelers als John Rep en Rob Rensenbrink en middenvelders als Johan Neeskens en Wim van Hanegem. Hiermee werd de aanzet gegeven tot het totaalvoetbal in 1974, Van Persie kan die rol vervullen en dat is ook de bedoeling van bondscoach Bert van Marwijk."
Categorie:
Tag(s):