maandag, 19. november 2012 - 23:15 Update: 19-12-2015 14:40

Verzekeraar verplicht garage voor stalling bij oldtimerverzekering

Uithoorn

Het zit de oldtimerbezitter niet mee. Lijkt er net een klein beetje hoop te gloren voor de liefhebber nu er vanuit Den Haag toch een regeling wordt getroffen als het gaat om blijvende vrijstelling voor de wegenbelasting, zijn het een aantal verzekeraars die het de autohobbyisten onmogelijk lijken te gaan maken.

Zo is schadeverzekeraar De Europeesche gestart om haar verzekerden, die een klassiekerverzekering hebben lopen, bij een nieuwe verzekering of verlenging van de polis te verplichten een garage of stalling te hebben voor hun oude trouwe blik.

Achtergrond
Bij een aantal Nederlandse verzekeraars kan men al sinds jaar en dag een oldtimer verzekeren tegen een lager tarief. Dat tarief is door verzekeraars in het leven geroepen omdat bezitters van een oldtimer veel minder kilometers maken. Daarnaast, wil je een oldtimerverzekering afsluiten, moet de eigenaar van een oldtimer een tweede voertuig opgeven welke bedoeld is voor het dagelijkse gebruik. Bij de meeste verzekeraars mag je, afhankelijk voor welke premie je kiest, tussen de 5000 en 7500 kilometer per jaar rijden.


De verplichte stalling is volgens een woordvoerster van de Europeesche een van de acceptatiecriteria voor nieuwe verzekeringen. ''Daarnaast maken we een analyse op onze bestaande portefeuille. Daarin kijken we met name naar schadeverleden, merk, verzekeringstype (alleen WA) en bouwjaar. Wijzigt een verzekerde het risico van een lopende verzekering, dan beoordelen we gewijzigde verzekering opnieuw volgens de nieuwe acceptatiecriteria'', aldus een zegsvrouw van de maatschappij.

De maatschappij stelt in haar klantenbrief 'royement' acceptatiecriteria, dat zelfs diesels en voertuigen op LPG niet meer welkom zijn.

Nog meer lasten
Het lijkt er dus steeds meer op dat de kosten, wanneer je niet zelf over een stalling beschikt, straks alleen nog maar op te brengen zijn als je bovenmodaal verdient.

NN houdt het zo
Niet elke verzekeraar komt met dit soort drastische maatregelen. Zo laat een woordvoerder van Nationale Nederlanden weten dat er voor hun klanten en nieuwe klanten aangaande een klassiekerverzekering niks zal veranderen. ''Het blijft zoals het is'', aldus woordvoerder Bas Kuik van NN.

Of andere verzekeraars de oldtimerverzekering gaan aanpassen, net als De Europeesche, is onbekend. Wel gaan die geruchten de ronde, al wil niet elke verzekeraar ons daarin te woord staan als het gaat om een belletje terug naar onze redactie.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):