maandag, 1. oktober 2012 - 21:10 Update: 08-07-2014 0:46

Verzekeringen volgend jaar gemiddeld 100 euro duurder

Den Haag

Verhoging van de assurantiebelasting gaat elke verzekeringnemer of huishouden gemiddeld meer dan 100 euro per jaar kosten. Dat is volgens verzekeraars een aanzienlijke aanslag op de koopkracht van Nederlanders. Zo laat het Verbond van Verzekeraars weten in reactie op het voorstel van de formateurs Rutte en Samsom om de assurantiebelasting te verhogen naar 21 procent.

Gemiddeld betalen Nederlanders ruim 800 euro per jaar voor hun schadeverzekeringen. Met de verhoging van de assurantiebelasting naar 21 procent per 1 januari 2013 is er sprake van een ruime verdubbeling.

Momenteel is die heffing 9,7 procent. Eerdere berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek toonden al aan dat elke procent meer assurantiebelasting verzekerden 125 miljoen euro extra kost.

Directeur Verbond van Verzekeraars Leo De Boer: “Met de afschaffing van de forensentaks wordt de forens misschien niet langer financieel geraakt op de weg, maar dan alsnog gewoon thuis. Ik betreur het dat de formateurs de consument nu een sigaar uit eigen doos geven. Door een streep te halen door de forensentaks, treffen ze diezelfde consument alsnog door de belasting op zijn verzekeringen te verhogen.”
Categorie:
Tag(s):