woensdag, 25. juli 2012 - 17:51 Update: 08-07-2014 0:48

Ze moeten weer meer geld hebben in Brussel

In een brief aan alle regeringsleiders van de EU heeft EU-voorzitter Jose Barosso laten weten dat de Europese Commissie geen genoegen neemt met een verhoging van de begroting van 2,8 procent, zoals de lidstaten van Europese Unie dit willen. De Europese Commissie wil ruim 5,2 miljard meer. Dit schrijft het Nederlands Dagblad woensdag.

Dinsdag besloten de EU-lidstaten dat de EU-begroting maximaal 2,8 procent moet stijgen tot 132,7 miljard euro. Nederland, Groot-Brittannië en Zweden stemden tegen de conceptbegroting, Oostenrijk onthield zich. Den Haag en Londen verzetten zich tegen elke stijging van het budget.

Er zal over de begroting de komende tijd nog verder onderhandeld worden. Volgens Barosso moet de begroting met 6,8 procent omhoog om bepaalde projecten doorgang te kunnen laten vinden. Deze projecten zouden bedoeld zijn om de groei te versterken.

Barosso laat weten dat een lagere begroting betekent dat er minder geld naar zwakkere regio's gaat en er minder geld is voor onderzoek en het MKB.

De PVV heeft woensdag Kamervragen aan premier Mark Rutte (VVD) gesteld over de brief van Barroso. “Het is krankzinnig dat de ongekozen eurocraten in Brussel om nog meer geld vragen”, stelt PVV-leider Geert Wilders. Wilders heeft Rutte uitgedaagd een voorbeeld te nemen aan de voormalige Britse premier Margaret Thatcher. Zij zou gewoon ‘met het tasje op tafel slaan’ en ‘vele miljarden’ uit Brussel terughalen.
Categorie:
Tag(s):