zaterdag, 8. december 2012 - 14:10 Update: 08-07-2014 0:44

Zonder respect, geen voetbal; 'Dit mag nooit meer gebeuren'

Zeist

Alle voetbal amateurclubs in Nederland herdenken en praten zaterdag en zondag over het schop-incident van vorige week zondag waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuizen is omgekomen.

De KNVB gelastte alle 33.000 amateurwedstrijden voor dit weekend af en riep de clubs op om samen met hun clubleden zaterdag en zondag stil te staan bij dit schokkende incident in de strijd tegen het geweld op het voetbalveld.

De KNVB heeft zaterdag in alle landelijke dagbladen een advertentie geplaatst van een poster met de tekst:’ZONDER RESPECT GEEN VOETBAL’. De KNVB wil hiermee gehoor geven aan de behoefte van voetballiefhebbers om te laten zien dat zij ook vinden dat er een grens is bereikt.

Reacties en ideeën
De KNVB heeft talloze telefoontjes en e-mails ontvangen van allerlei mensen, die simpelweg wilden aangeven dat ze vinden dat het anders moet. Dat dit nooit meer mag gebeuren. ‘Deze poster geeft iedereen de mogelijkheid dit ook aan de buitenwereld te laten zien’, aldus de KNVB zaterdag.

In lijn met de honderdduizenden vrijwilligers waarop het amateurvoetbal draait hebben verschillende partners en media zich belangeloos ingezet om onze "zonder respect, geen voetbal"-oproep kracht bij te zetten.


Tekst onderaan poster:

Dit weekend staat het voetbal stil bij de tragische gebeurtenis waarbij assistentscheidsrechter Richard Nieuwenhuizen het leven heeft gelaten. Iedereen is geschokt en leeft mee met de familie, vrienden en de vereniging. De waarden en normen die we kennen en respecteren, zijn ver overschreden. Het is belangrijk om samen stil te staan bij wat er is gebeurd en om ons af te vragen: Hoe nu verder? Het is tijd voor bezinning.

Daarom ligt het amateurvoetbal dit weekend stil. Want zonder respect, geen voetbal. De KNVB kiest ervoor om de wedstrijden in het betaald voetbal door te laten gaan. Bij deze wedstrijden wordt collectief een minuut stilte inacht genomen en de spelers en arbiters dragen een rouwband. Op deze manier worden de herdenking en de stilte zichtbaar. Voor de spelers, het publiek op de tribunes en de kijkers thuis.

Dat is waar het hier om gaat: dat we met elkaar stil zijn en met het hele voetbal laten zien dat dit nooit meer mag gebeuren. Respect is meer dan een woord! Laat zien dat jij ook vóór sportiviteit en tégen geweld bent en hang deze poster achter het raam,thuis of bij je vereniging. Daarnaast roept de KNVB alle voetballers, verenigingen en supporters op om stil te staan bij wat er is gebeurd en om met elkaar in gesprek te gaan. De bond nodigt iedereen uit om goede initiatieven te delen op facebook.com/knvb.


Download hier de poster en hang hem achter het raam
Categorie:
Tag(s):