donderdag, 14. februari 2013 - 14:03 Update: 13-09-2018 13:53

Automobilist aangehouden na achtervolging

Klazienaveen

Een Duitse automobilist is donderdagavond na het inrijden op een surveillanceauto van de Koninklijke Marechaussee en een wilde achtervolging aangehouden. Een lid van de Koninklijke Marechaussee raakte licht gewond.

De 38-jarige inwoner van Sogel had in Twist getankt zonder te betalen en was er in een auto zonder kentekenplaten vandoor gegaan. Leden van de Koninklijke Marechaussee troffen de auto stilstaand aan op de Nieuw Amsterdamseweg bij Schoonebeek. Op het moment dat ze de bestuurder willen aanhouden ramt hij de surveillanceauto van de Marechaussee. Eén van de Marechaussees, die de man op dat moment al vast had door een raam, kwam te vallen en raakte daarbij licht gewond.

De automobilist vlucht hierna met zijn auto. In de buurt van Erica ziet een surveillanceauto van de politie de vluchtende auto en wordt de achtervolging ingezet. De bestuurder negeert een stopteken en maakt met hoge snelheid meerdere verkeersovertredingen. De achtervolging eindigt in de Meteoor in Klazienaveen. De bestuurder springt uit de auto en gaat er te voet vandoor. De auto rolt door en komt in de tuin van een woning tot stilstand.

De te voet vluchtende bestuurder wordt door agenten aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Emmen en voor nader onderzoek ingesloten. De man had gedronken (730 ugl). Zijn Duits rijbewijs is ongeldig verklaard. De auto waarin hij reed had geen kentekenplaten en is niet verzekerd. Tegen de man wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor diefstal benzine, gevaarlijk weggedrag, vernieling van een tuin en poging doodslag. De gewond geraakte Marechaussee deed aangifte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: