donderdag, 7. februari 2013 - 10:28 Update: 08-07-2014 0:26

Handwerkbeurs viert 10-jarig jubileum in Zwolle

Zwolle

Van donderdag 14 februari tot en met zondag 17 februari vindt de 10e editie van de Handwerkbeurs plaats in de IJsselhallen in Zwolle.

Wat in 2004 begon als een kleine beurs met 25 exposanten is in 2013 uitgegroeid tot één van de grootste creatieve, textiele beurzen in de Benelux.

Exposanten en bezoekers uit binnen- en buitenland komen naar Zwolle voor de Handwerkbeurs. Het is een waar feest voor liefhebbers van textiele handwerken. Terwijl veel handwerkwinkels stilaan verdwijnen, kan men op deze beurs terecht voor alle denkbare textiele materialen bij de meer dan 160 verkoopstands. Hoewel veel handwerkvormen in een modern jasje zijn gestoken, is ook het traditionele handwerken nog volop aanwezig. Waar er in bijvoorbeeld zelfmaakmode steeds wordt vernieuwd, worden oude borduur- en breitechnieken juist weer in ere hersteld.

Naast alle kraampjes zijn er ook workshops zoals schilderijlijstjes haken, keramiek borduren, de kunst van het opzetten en Fair Isle breien.

Op zondag geven 2 jonge onderneemsters, Brigit en Noor (12 jaar), een workshop wildbreien. Noor wordt door filmmaker Michiel van Erp gevolgd voor de documentaire ‘Tijd van je leven: wij zijn 12’, uitgezonden door Zapp.
Categorie:
Tag(s):