vrijdag, 8. februari 2013 - 14:29 Update: 08-07-2014 0:26

Ook Patty Brard springt van de skischans

Hilversum

Patty Brard zal haar opwachting maken bij Vliegende Hollanders als jurylid. Naast Peter van Hal en Marc Nölke zal Patty de skischanssprongen van de BN’ers beoordelen. Dit meldt SBS6 vrijdag.

Peter van Hal beter bekend als skispringcommentator op Eurosport en zelf drievoudig Nederlands kampioen skispringen, zal samen met de Duitse Marc Nölke voornamelijk de techniek en landing van de sprong beoordelen.

Nölke heeft zijn ervaring opgedaan als voormalig skischansspringer en is nu coach. Patty zal als ervaringsdeskundige van Sterren-programma’s kijken naar de ontwikkeling van de BN’ers op het gebied van moed en het verleggen van grenzen. Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans is vanaf 22 februari te zien op SBS6 om 20.30 uur.

Het programma heeft er ook twee reservekandidaten bij. Nicolas Liébart en Robin Zijlstra versterken het team dat keihard aan het trainen is om de mooiste sprongen neer te zetten. Nicolas en Robin staan stand-by mocht er onverhoopt een kandidaat niet meer mee doen. Dit kan zijn vanwege een blessure, maar ook omdat de uiteindelijke doorgang van de sprong in handen ligt van de coaches.

Hans Paul Herr, trainer van wereld- en Olympisch skischans kampioenen en Stephan Hocke, voormalig Olympisch Kampioen Skischans begeleiden en coachen alle kandidaten middels een persoonlijk trainingsschema. ‘Het is belangrijk dat de kandidaat zich er klaar voor voelt, maar de coach geeft de uiteindelijke doorslag.”

Geblesseerd
Sita en Dean Saunders zijn tijdens de training door een onfortuinlijke val geblesseerd geraakt. Door de goede begeleiding en zorg, staan de kandidaten alweer klaar voor vertrek naar Duitsland waar de trainingen in volle gang zijn.

Gerard Joling en Tess Milne presenteren het spectaculaire nieuwe SBS6 programma Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. In het programma gaan 16 bekende Nederlanders, de strijd met elkaar aan voor de mooiste en langste skischanssprong.

Lijst deelnemende BN-ers
De deelnemers die het tegen elkaar moeten gaan opnemen zijn: Lange Frans, Dean Saunders, Kelly van der Veer, Bibi, Geert Hoes, Emile Ratelband, Sita Vermeulen, Jody Bernal, Chimène van Oosterhout, Koert-Jan de Bruijn, Shary-An, Ingrid Jansen, Robert Schoemacher, John de Wolf, Mari van de Ven en Keizer. Reserve kandidaten zijn Nicolas Liébart en Robin Zijlstra.
Categorie:
Tag(s):