vrijdag, 1. november 2013 - 13:44 Update: 03-07-2014 0:49

Postzegel met Paarse Piet en kruidnotengeur

Foto van postzegel sint en piet | PostNL
Foto: PostNL
Leeuwarden

PostNL brengt ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest dit jaar speciale postzegels uit die ruiken naar kruidnoten. Opvallend is dat Zwarte Piet op deze zegels paars is.

‘Vrolijke kleuren’
Volgens een woordvoerster van PostNL was deze beslissing om Zwarte Piet een ‘vrolijk kleurtje’ te geven al voor het moment genomen dat de discussie rond Zwarte Piet van de afgelopen dagen in Nederland losbarstte. ‘Aan het maken van een nieuwe zegels gaat een proces vooraf van maanden’, aldus de woordvoerster vrijdag.

Kruidnotengeur
De postzegels zijn ontworpen door Max Kisman ter ere van het Nederlandse kinderfeest. Door over de postzegels te wrijven, komt de geur van kruidnoten vrij. Post in de Sinterklaasperiode en brieven aan Sinterklaas krijgen een speciaal tintje met de Sinterklaaspostzegels.

Het postzegelvelletje bestaat uit tien postzegels met vijf illustraties die het klassieke Sinterklaasverhaal vertellen, zoals Sinterklaas te paard en de maan die door de bomen schijnt. 

De typische beeldtaal van Max Kisman, vrolijke tekeningen in heldere kleuren, geeft de postzegels de Sinterklaassfeer mee. De kruidnotengeur maakt de beleving compleet. De nieuwe postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf 4 november verkrijgbaar