donderdag, 10. januari 2013 - 18:07 Update: 08-07-2014 0:26

Vrouwen lossen geldtekort op met bezuinigen

Om geldtekort op te lossen kiest 83% van de vrouwen in Nederland voor een kortetermijnoplossing als bezuinigen op huishoudelijke uitgaven.

Zelf meer uren gaan werken (38%) en het verkopen van spullen (27%) maken - op afstand - de top 3 compleet. 51% van de ondervraagde vrouwen geeft aan af en toe geld tekort te komen en daarvan komt 1 op de 5 structureel moeilijk rond. Dit blijkt uit onderzoek van Intomart GfK in opdracht van Delta Lloyd Foundation.

Populaire manieren van vrouwen om te bezuinigen zijn beter letten op aanbiedingen en minder uitgeven aan boodschappen, luxeartikelen, uitjes en uit eten gaan. Op de auto en gezond eten wordt als laatste bezuinigd.

Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen ziet het nut van meer financieel overzicht bij het oplossen van structureel geldtekort. 20% ziet geen toegevoegde waarde in financieel overzicht - meestal wordt hierbij de toelichting gegeven dat de inkomsten en uitgaven al overzichtelijk zijn. Een derde geeft 'weet niet' als antwoord. Opvallend is dat dit antwoord het meest gegeven wordt door lager opgeleiden (57%) en vrouwen met lage inkomens (46%). De groep die aangeeft geen goed overzicht te hebben in de inkomsten en uitgaven, heeft ook vaker - los van de hypotheek - schulden (33%).
Categorie:
Tag(s):