donderdag, 11. september 2014 - 15:26 Update: 12-09-2014 12:42

Commissie: NAM moet huizen opkopen

Commissie: NAM moet huizen opkopen
Foto: MV
Loppersum

Huiseigenaren in het Groningse aardbevingsgebied zouden in schrijnende situaties hun huis moeten kunnen verkopen aan de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM). Dat bepleit de Commissie Bijzondere Situaties, zo meldden diverse media.

Het is onduidelijk om hoeveel gevallen het precies gaat. De commissie werd in het voorjaar in het leven geroepen voor mensen die door de bevingen in ernstige psychische en financiële problemen zijn gekomen. In de zomer had de commissie ruim zestig aanmeldingen binnen.

Dialoogtafel geen voorstander
Voorzitter Jacques Wallage van de Dialoogtafel voelt niets voor een grote opkoopregeling, meldt het Dagblad van het Noorden. `Er is veel ellende doordat mensen hun woning niet kunnen verkopen`, zegt hij in de krant. `We begrijpen het verzoek van de commissie en zullen met haar in gesprek gaan. Maar de Dialoogtafel is geen voorstander van een aankoopregeling voor iedereen in de provincie. Je moet heel erg oppassen voor een stigma. We willen niet dat men denkt dat woningen in Groningen onverkoopbaar zijn.` 

Provincie: