dinsdag, 2. september 2014 - 10:55 Update: 02-09-2014 13:28

De politie zoekt eigenaren sieraden

Vrouw berooft honderden bejaarden van hun sieraden
Foto: Archief EHF
Raalte

De politie is op zoek naar de eigenaren van honderden gestolen sieraden.

Die sieraden werden gevonden ibj een 31-jarige vrouw. Zij heeft de sieraden gestolen van bewoners in bejaardentehuizen. Uit haar bekentenis blijkt dat zij 400 tot 500 keer bij bejaarden is binnengekomen. De vrouw wist met een smoes binnen te dringen. Ze reisde hiervoor het hele land door en bezocht altijd oudere bejaardentehuizen. Vanwege de goedde beveiliging liet ze moderne gebouwen links liggen. Ze kwam meestal op dinsdag en zondag rond het tijdstip van de lunch binnen, omdat ze uit ervaring wist dat het dan stil is op de gangen in de huizen. Ze deed bij de bewoners alsof ze een medewerker was .

Eind juli liep ze in het Twentse Delden tegen de lamp. Toen de politie bij haar huiszoeking deed, kwam de massaroof aan het licht. De politie is nu  nog  op zoek naar de eigenaren van zo'n vierhonderd sieraden. Aanstaande vrijdag kunnen mensen die vermoeden dat zij gedupeerd zijn door de vrouw, op  het politiebureau in Apeldoorn controleren of hun eigendommen er tussen zitten.

Wie vrijdag in Apeldoorn wil komen kijken, moet het proces-verbaal van de diefstal meenemen en een paspoort. Ook is het handiag om afbeeldingen van de gestolen sieraden mee te nemen. Foto’s van een aantal teruggevonden spullen staan op de site politie.nl. Een deel van de sieraden wordt dinsdagavond ook getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):