woensdag, 8. oktober 2014 - 17:28 Update: 09-10-2014 8:42

Gemeenten ruziën over afsluiten brug Uithoorn

Gemeenten ruziën over afsluiten brug Uithoorn
Foto: fbf
Mijdrechtt/Uithoorn

Het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen gaat formeel bezwaar maken tegen besluiten van het college van Uithoorn om doorgaand verkeer op de N196 (de voormalige N201) onmogelijk te maken.

Realisatie van de besluiten betekent dat inwoners van Amstelhoek en De Hoef, die veel gebruikmaken van voorzieningen in Uithoorn, kilometers moeten omrijden. Landbouwverkeer moet zelfs nog verder omrijden. Het college van De Ronde Venen vindt dat niet acceptabel.

Verkeer komt uit op parkeerterrein

Het college van b en w van Uithoorn heeft inmiddels een onttrekkingsbesluit genomen voor de N196 tussen de Prinses Irenebrug en de Laan van Meerwijk/Thamerlaan. Daarbij heeft het college ook het ontwerp voor de tijdelijke inrichting vastgesteld. 

De tijdelijke inrichting houdt in dat het doorgaande verkeer zal worden ontmoedigt gebruik te blijven maken van deze route binnendoor. Wanneer het verkeer nu over de brug komt, zal het een parkeerterrein worden opgeleid.

Volgens de gemeente Uithoorn rijden er ondanks de omlegging nog steeds ongeveer 12.000 voertuigen per etmaal over de N196 door het dorpscentrum. 

Provincie:
Tag(s):