donderdag, 9. juli 2015 - 21:51 Update: 10-07-2015 8:35

Britten moeten Tunesië verlaten om mogelijke nieuwe aanslag

Londen

Alle Britse staatsburgers kunnen Tunesië het beste zo snel mogelijk verlaten. De kans op een nieuwe aanslag in het land is 'zeer waarschijnlijk'.

Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond, tegen de BBC gezegd. Toeristen wordt geadviseerd het land zo snel mogelijk  te verlaten. Hoewel Londen geen directe aanwijzing heeft voor een nieuwe aanslag, worden de Britten door Hammond toch opgeroepen om niet naar het Noord-Afrikaanse land te gaan als het niet strikt noodzakelijk is.

Het is bijna twee weken geleden dat in de badplaats Sousse een terrorist 38 toeristen vermoordde. Onder de slachtoffers waren 30 Britten.  Hammond: 'Sinds de aanval in Sousse is de dreiging opmerkelijk groter geworden. Dat doet ons vrezen dat een nieuwe terroristische aanslag hoogst waarschijnlijk is.' Geschat wordt dat er momenteel zo'n drieduizend Britse toeristen in het land verblijven. Een paar honderd Britten wonen er permanent.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde al eerder voor een verhoogde kans op aanslagen in het land en paste het reisadvies aan.

Categorie: