donderdag, 23. juli 2015 - 15:21 Update: 23-07-2015 15:22

Verminkingen bij twee paarden aangebracht in Utrechtse Overberg

Verminkingen bij twee paarden aangebracht in Utrechtse Overberg
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Overberg

In het Utrechtse Overberg zijn bij een paardenhouderij aan de Zandschulperweg in de periode tussen dinsdagavond 21 juli en woensdagochtend 22 juli twee paarden vermoedelijk het slachtoffer geworden van mishandeling. Dit meldt de politie donderdag.

Woensdag omstreeks 10.00 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk sprake was van paardenmishandeling. De dierenarts heeft geconstateerd dat de dieren verwondingen hadden rond de geslachtsdelen. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandelingen.

Meer mogelijke paardenmishandelingen

Al enige tijd vindt in verschillende delen van het land onderzoek plaats naar mogelijke paardenmishandelingen. In dit geval is gebleken dat er waarschijnlijk sprake is van menselijk handelen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Landelijke aanpak

De politie neemt de paardenmishandelingen zeer serieus en hanteert een gecoördineerde landelijke aanpak. Behalve in Midden-Nederland speelt dit probleem in nog vijf regionale politie-eenheden. Ook al heeft de politie tot nu toe geen verdachten kunnen aanhouden is er wel veel kennis en kunde verkregen. 

Dit kan ertoe bijdragen om toekomstige meldingen en incidenten van paardenmishandeling concreet te krijgen en - daar waar sprake is van een daadwerkelijke mishandeling - tot het oppakken van dader(s).

Provincie:
Blik op 112: