vrijdag, 30. oktober 2015 - 10:07 Update: 30-10-2015 15:48

Grote opschudding rond 'kopschopfilmpje' op Enschedese school

Opschudding door kopschopfilmpje op school in Enschede
Foto: Screenshot
Enschede

Een filmpje waarin een vechtpartij te zien is in de aula van het Bonhoeffer College in Enschede heeft voor nog al wat opschudding gezorgd. Te zien is dat twee leerlingen aan het vechten zijn, waarbij een van de leerlingen hard tegen het hoofd wordt geschopt terwijl deze op de grond ligt.

Volgens de Twentse krant Turbantia hebben ooggetuigen verteld dat het slachtoffer naar een ziekenhuis is gebracht. Dit is niet te controleren omdat een woordvoerder van de school vooral haar mond houdt over de kwestie. Zij wil met het oog op de privacy van de leerlingen geen mededelingen doen. Het filmpje is inmiddels enkele tienduizenden keer bekeken.

Reputatieschade

In een mail naar de ouders probeert de school haar uiterste best te doen om de reputatieschade aan de school te voorkomen. Locatiedirecteur H. Verwer-Toledo vraagt de ouder hulp ‘om verdere verspreiding van de beelden tegen te gaan’. Over de mishandeling zelf zou in de mail nauwelijks zijn gesproken.

De mail van de locatiedirecteur is niet bij iedereen goed gevallen. Een ouder zegt tegenover de krant: 'De manier waarop ze dit afhandelen is waardeloos. Bonhoeffer bagatelliseert de zaak, ze zijn alleen bang voor reputatieschade, voor de naam van de school. De jongen die daar zo tekeer gaat, is al veel vaker gewelddadig geweest zonder dat er tegen is opgetreden.‘

Provincie:
Tag(s):