dinsdag, 17. maart 2015 - 23:08 Update: 18-03-2015 8:21

Neef Anne Frank overleden

Basel-Zwitserland

In Basel is de Zwitserse acteur Buddy Elias overleden. Hij was een neef van Anne Frank en het laatst directe familielid dat haar bij leven heeft gekend.. Dit heeft het Anne Frank Fonds in Basel dinsdag bekendgemaakt.

Elias werd in 1925 in Frankfurt (Dld.) geboren. Ook Anne zag in die stad het levenslicht. Leni Frank, de zus van Otto Frank, was de moeder van Buddy Elias. In 1931 verhuisde het gezin van Elias naar Zwitserland. Vader Otto Frank vluchtte voor de nazi's in 1933 met zijn vrouw en dochters naar Amsterdam. Zij doken onder in wat later Het Achterhuis is gaan heten en waar Anne haar beroemde dagboek schreef.

Na de oorlog richtte Anne's vader, Otto Frank, het Anne Frank Fonds op om de nalatenschap van zijn dochter veilig te stellen. Buddy Elias volgde Otto in 1996 op als hoofd van het Anne Frank Fonds.

Elias werkte na de oorlog als komiek in de productie Holiday on Ice  en speelde bij alle grote Duitse gezelschappen. Ook was hij te zien in vele film- en tv-producties. Vorig jaar bezocht hij in Nederland  nog de première van de theatervoorstelling 'Anne' in Amsterdam. Buddy Elias is 89 jaar geworden.

 

Categorie: