woensdag, 20. januari 2016 - 10:56 Update: 20-01-2016 11:07

Autodief past wisseltuc met sleutel toe na proefrit

Autodief past wisseltuc met sleutel toe na proefrit
Foto: Opsporing verzocht
Nuenen

Een autodief heeft autodealer Patrick Maaskamp uit Nuenen op een slinkse weizen een auto afhandig weten te maken.

Op 30 oktober 2015 komt een man de zaak binnenlopen die interesse heeft in de Chevrolet Captiva die bij RDS Automotive te koop staat. Autodealer Maaskamp spreekt met de man en gaan samen een kort proefritje maken. Eenmaal terug op het terrein ziet Maaskamp ook een andere klant staan. Hij zegt tegen de mogelijke koper dat hij zo bij hem terugkomt, steekt de autosleutel na ontvangst in zijn zak en loopt naar binnen om vervolgens een afspraak te maken met de andere klant, mogelijk een handlanger.

Maar wanneer Maaskamp terug loopt, ziet hij tot zijn stomme verbazing dat de klant en Chevrolet zijn verdwenen. Tegen RTL Nieuws vertelt hij: "Ik rende terug naar binnen en dacht: 'ben ik nu zo stom geweest om de autosleutels niet mee naar binnen te nemen'? Maar wanneer hij op zijn bureau kijkt liggen daar gewoon alle bij de auto behorende sleutels.  Maaskamp belt meteen de politie. "En terwijl ik met die agent aan de telefoon zit, kijk ik nog eens goed naar de sleutels. En verdorie, de reservesleutel blijkt te zijn verwisseld met een andere autosleutel!"

De politie houdt inmiddels rekening met autodieven die dit kunstje vaker doen. De diefstal is op bewakingsbeelden vastgelegd die werden getoond bij het programma Opsporing Verzocht. De politie heeft inmiddels een aantal tips ontvangen. De gouden tip zit daar nog niet tussen.

Beelden: Opsporing Verzocht

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):