woensdag, 20. januari 2016 - 14:48 Update: 20-01-2016 15:00

Schade aan uw auto, maar geen tegenpartij

Schade aan uw auto, maar geen tegenpartij
Foto: HEMA
Amsterdam

Het is iets waar niemand op zit te wachten, maar helaas gebeurt het telkens vaker schade aan je netjes geparkeerde auto en geen spoor van de dader.

Je auto staat bijvoorbeeld veilig voor je deur, maar wanneer er bezoek komt die vraagt waar die deuk in je auto vandaan komt, weet jij van niks. Je gaat kijken en er blijkt iemand tegen aan gereden te zijn. Wanneer dit duidelijk te zien is en je kan dit aantonen, dan is er nog een kans dat je de schade vergoed kan krijgen. 

De consumentenbond vertelt, dat één van de volgende voorwaarden van toepassing moet zijn geweest;
•    De onbekende dader is doorgereden en niet te achterhalen.
•    Er wordt door de onbekende dader rondgereden in een onverzekerde auto.
•    De auto van de dader is gestolen, terwijl de dader dit weet.
•    Zijn of haar autoverzekering is failliet gegaan.
•    Vanwege principiële bezwaren is de auto niet verzekerd. 

Voor dit soort gevallen bestaat er het Waarborgfonds Motorverkeer, hiervoor is het wel belangrijk dat je meteen aangifte doet bij de politie. Daarbij heb je ook twee getuigen nodig die garant kunnen staan dat je auto schadevrij was en vervolgens beschadigd. Het kan ook wijs zijn om een foto te maken zodat je kan aantonen dat er sprake is van schade door een ander voertuig. Doe dit allemaal binnen twee weken en dan heb je kans dat er een vergoeding voor de schade wordt uitgekeerd, hou hierbij wel rekening met een eigen risico van 250 euro. Alleen als de schade boven de 250 euro uitkomt, wordt er uitgekeerd.

Je kan je auto natuurlijk ook allrisk verzekeren bij de verzekering van HEMA en dan krijg je alle schade vergoed. Hiermee hoef je je nooit meer druk te maken over schade aan je auto, zelfs niet als je het zelf hebt gedaan. Het is jammer dat het vaker gebeurt dat iemand doorrijdt na schade te hebben veroorzaakt. Laten we in plaats van op die mensen te letten, liever naar de goede mensen kijken die nog wel hun verantwoording op zich durven te nemen. Natuurlijk zou het nog beter zijn als we helemaal geen schade maken.

Categorie:
Provincie: