donderdag, 21. april 2016 - 14:44

Al ruim 1000 nieuwe inschrijvingen Volkswagenaudiclaim na schikking in VS

Al ruim 1000 nieuwe inschrijvingen Volkswagenaudiclaim na schikking in VS
Foto: fbf
Amsterdam

Kort na de het bekend worden van de schikking van Volkswagen in de VS is een ware stormloop ontstaan bij stichting Volkswagenaudiclaim. Inmiddels hebben zich al ruim 1000 nieuwe autobezitters gemeld die een claim willen indienen bij Volkswagen.

Gisteren werd via Hamburgse krant Die Welt bekend dat het Duitse autoconcern een akkoord heeft bereikt met de Amerikaanse autoriteiten over een schadevergoeding aan honderdduizenden Volkswagenrijders. VW-eigenaren zouden in de Verenigde Staten $ 5000 krijgen vanwege de sjoemelsoftware in hun voertuig.

De stichting en haar advocaten gaan in samenspraak met de Duitse collega’s uit van een vergelijkbare schikking in Europa. Alleen in Nederland gaat het al om 160.000 auto’s, waardoor de schade in ons land kan oplopen tot 800.000 miljoen euro.

Stichting VolkswagenAudiclaim zet zich in voor gedupeerden met een Volkswagen, Audi, Skoda of Seat die is uitgerust met software die uitstoot bij de emissietest manipuleert. Op 19 april 2016 vond de eerste zitting plaats inzake een getuigenverhoor bij de Rechtbank Amsterdam. Voorzitter van de stichting is is Mr. Pieter Lijesen. Als advocaat van de stichting treedt op, Mr. Berth Brouwer van Fortadvocaten. De stichting heeft voor Duitse deelnemers de inschrijving een aparte Duitstalige website opengesteld: www.Volkswagenaudiclaim.de

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: