maandag, 25. april 2016 - 10:41 Update: 25-04-2016 13:27

Eerste SUV van Maserati in Nederland

Eerste SUV van Maserati in Nederland
Foto: Maserati
Eerste SUV van Maserati in Nederland
Foto: Maserati
Loosdrecht

De allereerste SUV van het honderdjarige Maserati is op 29 april aanstaande te bewonderen in Nederland. Dealer van Maserati Louwman Exclusive biedt geïnteresseerden deze dag de mogelijkheid de nieuwe Levante in levenden lijve te ontmoeten bij Beachclub Loosdrecht.

De Maserati Levante is inmiddels te bestellen en de eerste exemplaren zullen door Louwman Exclusive in de loop van dit jaar aan hun nieuwe eigenaren worden afgeleverd.

Arjen van Beek, directeur van Louwman Exclusive in Utrecht, kijkt reikhalzend uit naar de komst van de Levante: "De SUV is als carrosserievorm mateloos populair geworden de afgelopen jaren. Maserati, een merk dat volop in de belangstelling staat door het succes van de stijlvolle Ghibli, komt nu met zo’n praktische, stoere alleskunner. Het merk biedt met de Levante een auto met het gemak en de uitstraling van een SUV, zonder dat is ingeleverd op het gebied van rijplezier en prestaties. Bovendien is een uiterst krachtige, maar efficiënte dieselmotor leverbaar waarmee de Levante ook voor zakelijke rijders bijzonder aantrekkelijk is. We verwachten daarom veel van het model en zijn er trots op de auto nu al tijdens een exclusieve preview in Loosdrecht aan Nederlandse autoliefhebbers te kunnen tonen."

100 jaar

Terwijl de SUV een volledig nieuwe carrosserievorm is voor Maserati, gaat de naam van de nieuwe Levante ruim honderd jaar terug in de geschiedenis van het legendarische merk. Aan de Via Emilia Levante in Bologna richtten in 1914 de zes gebroeders Maserati een bedrijf op dat elektronische componenten voor motoren maakte. Tien jaar later ontwikkelden zij hun eerste raceauto, en niet zonder succes: de Tipo 26 won prompt de Targa Florio-race. In de loop van de jaren vijftig werd de eerste straatauto ontwikkeld en tot op de dag van vandaag bouwt Maserati exclusieve, hoogwaardige sportwagens en GT's die uitblinken in stijl, afwerking en rijeigenschappen.

Nu wordt daar een fraaie SUV aan toegevoegd, de Levante. Een auto die net als veel andere Maserati's de naam van een wind draagt. Want net als de nieuwe Maserati Levante, die enerzijds het karakter heeft van een praktische SUV maar anderzijds op afroep verandert in een volbloed sportwagen, kan de mediterrane Levante-wind van een zacht, zwoel briesje omslaan in een stormachtige, krachtige wind. 

Bi-turbo

De Levante is leverbaar met twee motoren en drie uitrustingsniveaus en kan aan de hand van diverse opties volledig aan de persoonlijke smaak van de klant worden aangepast. De 3,0-liter V6 dieselmotor levert 275 pk en combineert Maseratiwaardige prestaties met een bescheiden brandstofverbruik en beperkte CO2-uitstoot. De Levante is met deze motor leverbaar vanaf 102.529 euro (incl. btw en bpm).

Benzinerijders beschikken eveneens over een 3,0-liter V6 motor, maar met bi-turbo-techniek en een vermogen van 430 pk. De prijs van de benzineversie start bij 140.371 euro. Zowel de diesel- als de benzineversie beschikt over een speciaal voor de Levante ontwikkelde achttraps automatische versnellingsbak. Louwman Exclusive Finance biedt diverse leasemogelijkheden.

De preview van de Maserati Levante op vrijdag 29 april tussen 10.00 uur en 21.00 uur, vindt plaats in Beachclub Loosdrecht, Nieuw-Loosdrechtsedijk 218 in Loosdrecht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.louwmanexclusive.com/levanteviewing.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):