woensdag, 8. januari 2020 - 19:19

Opel Ampera-e sterk in prijs verlaagd

Opel Ampera-e
Amsterdam

Opel heeft de volledig elektrische Ampera-e zeer sterk in prijs verlaagd. Voorraadmodellen in de Business-uitvoering zijn leverbaar vanaf € 34.149,- (was € 44.799); voor de Business Executive-uitvoering is de vanafprijs verlaagd tot € 37.149,- (was € 48.449). De prijsverlagingen zijn ingegeven door de run-out van dit elektrische model, alsmede de gewijzigde bijtellingspercentages. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Aantrekkelijke leasetarieven

Ook in de lease is de Opel Ampera-e nu natuurlijk extra aantrekkelijk. Op basis van 60 maanden/10.000 km per jaar is de Ampera-e via Free2Move Lease nu zakelijk te leasen vanaf € 459,- per maand (exclusief BTW), met een maandelijkse netto bijtelling van € 82,-, hetgeen slechts fractioneel hoger is dan het maandelijkse bijtellingsbedrag van vóór de wijziging van 4% naar 8%. Particulieren betalen via Opel Private Lease nu vanaf € 539,- per maand (inclusief BTW).

Optimaal rijplezier

De 100% elektrische Ampera-e heeft met een volle 60 kWh batterij een actieradius van 423 elektrische kilometers (WLTP). Hij biedt optimaal rijplezier dankzij zijn koppel van 360 Nm en het vermogen van 150 kW (204 pk). De Ampera-e accelereert in slechts 7,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u.

Ondanks dat hij compact oogt, is het interieur van de Ampera-e verrassend ruim, dankzij de efficiënte plaatsing van het accupakket in de bodem van de auto. Er zijn vijf zitplaatsen en de kofferruimte varieert van 381 tot 1.274 liter. Verder is de Ampera-e vooruitstrevend op het gebied van (smartphone)connectiviteit en de nieuwste infotainmenttechnologie.

De voorraad van de Ampera-e is beperkt, dus geïnteresseerden doen er goed aan niet te lang te wachten, aangezien ‘op’ in dit geval ook echt ‘op’ is. Alternatieven zijn er in dat geval echter voldoende, aangezien Opel in 2020 vier geëlektrificeerde modellen lanceert, waaronder in het eerste kwartaal van 2020 de plug-in hybride Grandland X Hybrid4 én de volledig elektrische Corsa-e, later in het jaar gevolgd door de volledig elektrische Vivaro-e en de elektrische variant van de nieuwe generatie Opel Mokka.

In 2024 zal er van elk Opel-model een gëelektrificeerde variant beschikbaar zijn.

 

 

Categorie:
Tag(s):