donderdag, 2. juli 2020 - 12:12 Update: 02-07-2020 12:15

Nu ook sportieve R-Line-uitvoering voor Volkswagen Golf

golf-r-line
Leusden

De sportiviteit van R-Line spreekt tot de verbeelding, zeker bij Golf-rijders. 'Het enthousiasme is zelfs zo groot, dat Volkswagen nu heeft besloten om de Golf R-Line als zelfstandig model in het gamma op te nemen', zo maakt Volkswagen donderdag bekend.

Sportieve looks

'De nieuwe Golf R-Line heeft herkenbare, sportieve looks en is er met een keuze uit benzine- (ook mild hybrid) en dieselmotoren. Hij is leverbaar vanaf € 33.715', aldus Volkswagen.

Verlaagd sportonderstel en 17 inch lichtmetalen velgen

In de nieuwe R-Line-uitvoering maakt de Golf zijn sportieve inslag zichtbaar met een met 15 mm verlaagd sportonderstel in combinatie met 17 inch lichtmetalen velgen ‘Valencia’, R-line-bumpers, een speciale grille en natuurlijk R-Line-emblemen. Ook de extra donker getinte ruiten achter dragen net als de LED-koplampen en -achterlichten bij aan het sportieve voorkomen.

Omringd door sportiviteit

Ook van binnen is de sfeer uitgesproken sportief. Standaard zijn bijvoorbeeld R-Line topsportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, het R-Line touch sportstuur, de Digital Cockpit pro, een zwarte dakhemel en afwerkingsaccenten in ‘Carbon Grey’. De zitplaatsen zijn bekleed met de speciale R-Line-combinatie van ‘Sardegna’ en ‘Art Velours’ stof. 

Luxe en connectiviteit

De Golf R-Line brengt sportiviteit samen met luxe. Zo is hij standaard uitgevoerd met het multimediasysteem Navigatie Discover Pro met 10 inch kleurentouchscreen, digitale radio-ontvangst, spraakbediening (voice control), drie jaar toegang tot de online diensten van We Connect plus, App connect (draadloze smartphone integratie) en een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones. Ook een licht- en regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel, sfeerverlichting (30 kleuren), automatische airconditioning en het geavanceerde assistentiesysteem Travel Assist (Adaptieve cruise control en Lane Assist) zijn altijd inbegrepen.

R-Line-range: benzine, mild-hybrid en diesel

De nieuwe Golf R-Line is er om te beginnen met de 96 kW/130 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor. Deze uitvoering met handgeschakelde zesversnellingsbak staat in de prijslijst voor € 33.715. De Golf R-Line 1.5 eTSI (110 kW/150 pk), die standaard is uitgerust met mild-hybridtechnologie en de automatische zeventraps DSG-transmissie, is er vanaf € 38.812*. De Golf R-Line 2.0 TDI (110 kW/150 pk) met zeventraps DSG is te bestellen vanaf € 42.440. De levering van de nieuwe Golf R-Line-modellen start in augustus.

Categorie:
Provincie: