donderdag, 25. februari 2021 - 10:23 Update: 25-02-2021 11:38

Nieuwe Land Rover Defender V8: snelste en krachtigste ooit

defender-110-v8
Foto: Jaguar Land Rover Nederland
Utrecht

Land Rover introduceert de nieuwe Defender V8 als onderdeel van een reeks verbeteringen aan zijn niet te stoppen en bekroonde 4x4‑modellen. Deze variant biedt een unieke combinatie van prestaties en capaciteiten. Specifieke chassisinstellingen staan daarbij garant voor een indrukwekkend niveau van betrokkenheid en wendbaarheid voor de bestuurder, zowel on- als offroad.

V8-motoren

De nieuwe Defender V8 bouwt voort op Land Rovers decennialange historie met V8-motoren, van de originele Stage I V8 uit de jaren zeventig en Noord‑Amerikaanse modellen uit de jaren negentig tot de krachtige Defender Works V8. De karaktervolle V8-motor voegt zich bij het huidige aanbod van efficiënte Ingenium benzine- en dieselmotoren en geavanceerde plug-in hybride aandrijflijnen. 

4x4

De Land Rover Defender V8 bouwt voort op de toonaangevende capaciteiten van de robuuste 4x4 en levert nieuwe prestatieniveaus door zijn krachtige, 385 kW (525 pk) sterke 5,0-liter V8-benzinemotor met supercharger. Land Rover combineert de krachtbron met een vakkundig ontwikkelde wielophanging en geoptimaliseerde transmissie, waarmee de Defender V8 zich de snelste en meest dynamische ooit mag noemen. 

Nieuwe designpakketten

De V8-benzinemotor is niet het enige nieuws van de Land Rover Defender. Het merk presenteert ook nieuwe designpakketten om het exterieur verder te personaliseren. Het Bright Pack, Extended Bright Pack en Extended Black Pack zijn voorzien van een op maat gemaakte exterieurafwerking om het onmiskenbare silhouet van de Defender te versterken. 

Connectiviteit

Verbeterde connectiviteit maakt ook deel uit van de updates. Het ultramoderne Pivi Pro-infotainment is nu beschikbaar met een reeks nieuwe functies, waaronder de optie van een groter 11,4-inch touchscreen*. Het draadloos opladen van mobiele apparaten met geïntegreerde signaalversterker voor meer comfort en een betere gesprekskwaliteit behoort nu standaard tot het Comfort and Convenience Pack.

Categorie:
Provincie: