woensdag, 31. maart 2021 - 9:12

Ultieme Range Rover: nieuwe exclusieve versie van SV Bespoke

Ultieme Range Rover: nieuwe exclusieve versie van SV Bespoke
Ultieme Range Rover: nieuwe exclusieve versie van SV Bespoke
Ultieme Range Rover: nieuwe exclusieve versie van SV Bespoke
Ultieme Range Rover: nieuwe exclusieve versie van SV Bespoke

De nieuwe Range Rover SVAutobiography Ultimate-uitvoering vormt het luxueuze hoogtepunt van Land Rovers SUV-familie en brengt de Range Rover SVAutobiography en SVAutobiography Dynamic naar een nog hoger niveau met de handgemaakte aanvullende SV Bespoke-uitrusting.

Deze Ultimate-uitvoering is samengesteld door de experts van het Special Vehicle Operations Technical Centre in het Verenigd Koninkrijk en toont het volledige aanbod van beschikbare personalisatiemogelijkheden voor de tijdloze Range Rover. Kenmerkend is de combinatie van de carrosseriekleur Orchard Green – in een nieuwe samenstelling met satijnglans – met de kleur Narvik Black voor de kap en de buitenspiegels. De auto is afgewerkt met koperkleurige details.

De aandacht voor detail van het SV Bespoke team is terug te zien in de metalen Range Rover-emblemen met gekartelde inleg in Gloss Black en koperen omlijsting op de motorkap en de achterklep, het SV-logo op de B-stijl in koperkleur en zwart glazuur, de SV-logo's op alle hoofdsteunen en de verlichte Ultimate-treeplanken. De finishing touch is de 'SV Bespoke Ultimate edition'-badge op de middenconsole, compleet met koperkleurig SV‑logo.

Michael van der Sande, de Nederlandse Managing Director Special Vehicle Operations, zegt: “Range Rover is al meer dan een halve eeuw toonaangevend in het luxe SUV-segment. Onze SVAutobiography-modellen bieden een reiservaring van wereldklasse – of u nu zelf rijdt of gereden wordt. Deze nieuwe Ultimate-uitvoering brengt deze verfijning naar een nog hoger niveau. Onze experts van SV Bespoke hebben de klassieke combinatie van groen en zwart een moderne twist gegeven met een moderne zijdeglans en koperkleurige details. Deze elegante combinatie wordt verder versterkt door de aanbevolen Vintage Tan interieurthema’s.”

De SVAutobiography-modellen met lange wielbasis bieden eersteklas reiscomfort met ultieme verfijning, inclusief automatisch sluitende achterportieren. De verwarmbare en geventileerde Executive Class Comfort-Plus slaapstoelen met semi-anilineleder bieden meer dan 1,2 meter beenruimte achterin, een hot stone-massagefunctie en been- en voetsteunen. Met een middenconsole over de volle lengte met geïntegreerd Zenith-klokje, een gekoeld compartiment en uitklapbare tafels is dit de perfecte ruimte om onderweg te werken en te ontspannen.

De aanbevolen uitrusting omvat het Vintage Tan lederen interieur en de Copper Weave Carbon Fibre afwerking. Klanten kunnen ook kiezen voor lederen bekleding van de Italiaanse ambachtslieden van Poltrona Frau.

Dit topmodel van Range Rover biedt keuze uit diverse aandrijflijnen, waaronder de 415 kW (565 pk) Supercharged V8-benzinemotor en de zeer efficiënte P400e plug-in hybride die tot 40 kilometer volledig elektrisch kan rijden en een gemiddelde CO2-uitstoot heeft van slechts 75 g/km.

De exclusieve Supercharged V8 SVAutobiography Dynamic is het meest op de bestuurder gericht. Dit model is er alleen met standaard wielbasis en het onderstel en de besturing zijn geoptimaliseerd voor dynamische respons. Het geavanceerde Dynamic Response-systeem zorgt voor optimale rust aan boord en verlaagt de rijhoogte met 8 mm – voor meer rijdynamiek en een doelgerichte uitstraling.

De gesmede lichtmetalen 22-inchwielen zijn voorzien van vijf dubbele spaken, uitgevoerd in Gloss Dark Grey met contrasterende, blank gepolijste afwerking. De accenten op de ventilatieroosters, op de rand van de motorkap en op de grille en voorbumper zijn uitgevoerd in Graphite Atlas. In het interieur onderstreept een geribbelde afwerking van de transmissieknop, startknop en pedalen samen met rood geanodiseerde schakelpaddles het prestatiegerichte karakter van de SVAutobiography Dynamic.

Het aanbevolen interieurthema Ebony met Vintage Tan omvat lederen bekleding met diamantvormige stiksels en Steel Weave Carbon Fibre afwerking.

De Range Rover Ultimate is in Nederland leverbaar  vanaf € 225.274,- voor de P400e SVAutobiography en € 276.862,- voor de P565 SVAutobiography Dynamic. Bezoek voor meer details uw Land Rover-dealer of www.landrover.nl.

Categorie: