donderdag, 3. december 2015 - 14:03 Update: 03-12-2015 17:42

Malaysian Airlines schrapt eigen verliesgevende vluchten op Europese bestemmingen

Malaysian Airlines vliegt niet meer op Schiphol
Foto: Archief FBF.nl
Londen

Vanaf eind januari 2016 zal Malaysia Airlines niet meer rechtstreeks op Schiphol en Parijs (Charles de Gaulle) vliegen. Dit heeft de topman van de luchtvaartmaatschappij Christoph Müller woensdagavond in Londen bekendgemaakt. Dit schrijft zakenreis.nl

De luchtvaartmaatschappij heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Emirates en schrapt de eigen verliesgevende vluchten op Europese bestemmingen.. Malaysia Airlines zal daarom de meeste bestemmingen in Europa alleen nog aanbieden in samenwerking met zijn nieuwe partner. Vluchten naar Europa gaan via Dubai.De enige luchthaven in Europa die Malaysia Airlines zelf vanaf 1 februari nog blijft aanvliegen is de Londense luchthaven Heathrow.

Door de nauwe samenwerking met Emirates wordt het aantal reismogelijkheden voor klanten drastisch uitgebreid. Passagiers van Malaysia Airlines kunnen na januari via een overstap in Dubai het volledige Europese netwerk van Emirates gebruiken. Emirates heeft 38 bestemmingen in Europa, aldus de site.

In mei van dit jaar is de Duitse topman Christoph Müller begonnen om Malaysia Airlines financieel weer gezond te maken. Omdat te realiseren moet er een grote reorganisatie plaatsvinden, waarbij onder meer 30 procent van de banen bij het bedrijf moeten verdwijnen. De luchtvaartmaatschappij maakt een moeilijke periode door. Op 8 maart 2014 verdween passagiersvlucht MH370 spoorloos. Het toestel met 239 mensen aan boord was in Kuala Lumpur opgestegen en onderweg naar Peking, maar kwam daar nooit aan. En vorig jaar zomer werd op 17 juli een vliegtuig van Malaysia Airlines dat van Amsterdam op weg was naar Kuala Lumpur boven Oost-Oekraïne met een raket uit de lucht geschoten. Hierbij kwamen bijna 300 mensen om het leven.