maandag, 7. december 2015 - 19:27 Update: 07-12-2015 20:06

Weerman: 'Mens speelt geen rol bij klimaatverandering'

Weerman: 'Mens speelt geen rol bij klimaatverandering'
Foto: NASA
Londen

De Britse weerman Piers Corbyn heeft onlangs in het BBC-programma This Week gezegd dat de mens geen enkele rol speelt bij de klimaatverandering.

Dit meldt ook ninefornews.nl op basis van de uitzending. Corbyn stelt in het interview dat het volk door de meteorologische diensten, door de media en door 'corrupte wetenschappers' wordt gehersenspoeld. Dat zou volgens hem bewust worden gedaan om de olieprijzen hoog te houden. Corbyn, die de broer is van Labourleider Jeremy Corbyn, benoemt de gang van zaken in het Britse tv-programma als 'oplichterij'. Hij uit felle kritiek op het klimaatbeleid van de Britse overheid. Klimaatverandering wordt volgens hem veroorzaakt door zonneactiviteit en niet door uitstoot van CO2.

Corbyn in This Week: 'Ondanks de hype is er niet zoiets als als door mensen veroorzaakte klimaatverandering, Het VN-klimaatpanel IPCC is geen wetenschappelijk maar een politiek orgaan. Voor publicatie van wetenschappelijke documenten worden de gegevens aangepast zodat ze aansluiten bij de heersende opvattingen.'

Corbyn beweert zelfs het tegenovergestelde van de gangbare opvatting. Hij stelt dat de aarde juist afkoelt en in de komenden 20 jaar steeds sneller zal afkoelen. Hij waarschuwt dat het terugdringen van de CO2-uitstoot een averechts effect zal hebben. Maar waarom is er dan zoveel aandacht voor de klimaat verandering en wordt deze zo eenzijdig belicht? Corbyn in This Week: 'Volg het geld'. Er wordt volgens hem door onder andere banken en grote oliebedrijven enorm veel geld verdiend aan koolstofhandel, klimaatprojecten en prijsstijgingen.

Categorie: