donderdag, 7. januari 2016 - 11:13 Update: 07-01-2016 16:24

België komt met cursus over "hoe om te gaan met vrouwen" voor mannelijke asielzoekers

Asielzoekers in België krijgen cursus
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Brussel

In alle asielcentra in België komen er cursussen over "hoe om te gaan met vrouwen". Theo Francken (N-VA) maakt zo'n opleiding verplicht voor de asielzoekers, zo meldt VRT Nieuws.

Volgens de staatssecretaris voor Asiel en Migratie is dat absoluut nodig. "Want de instroom van alleenstaande jongemannen is heel hoog en zij komen uit een cultuur die helemaal anders met vrouwen omgaat dan wij in het Westen", aldus Francken aan de nieuwszender.

In de cursus, die al op een aantal plaatsen wordt gegeven, zullen asielzoekers les krijgen over de basisprincipes over hoe ze moeten omgaan met vrouwen. Maar ook vrouwen zal duidelijk gemaakt worden welke rechten ze hebben.

"Het gaat dan over het feit dat het normaal is dat vrouwen hier gaan werken en stemmen. Maar er wordt ook uitgelegd dat vrouwen hier kort gekleed op straat kunnen lopen en dat je vrouwen niet zomaar mag betasten."

Volgens Francken is er geen direct verband met de toestanden in Keulen rond de jaarwisseling. "Ten eerste is het niet duidelijk of het daar om asielzoekers ging; bovendien zijn we er al een tijd mee bezig."  

Lees alles over:
Categorie: