dinsdag, 9. februari 2016 - 10:12 Update: 10-02-2016 10:01

Fatale treinbotsing Duitsland door 'menselijke fout'

Doden en meer dan 150 gewonden bij botsing treinen in Duitsland
Foto: Bild
Bad Aibling

Uit de eerste onderzoeken naar de oorzaak van de fatale treinbotsing in het Duitse Beieren is naar voren gekomen dat er waarschijnlijk sprake is van een menselijke fout en er geen technische oorzaak is. Dit melden de Duitse media dinsdagavond.

Bij het ongeval in de Duitse deelstaat Beieren kwamen dinsdagochtend vroeg minstens 10 mensen om het leven gekomen en raakten ruim 80 mensen gewond. 

Het ongeval gebeurde om 06.48 uur. In eerste instantie werd gedacht dat een trein alleen ontspoord was, maar al snel werd duidelijk dat het om een ernstig incident ging waarbij twee passagierstreinen frontaal op elkaar zijn gebotst in de buurt van Bad Aibling, zo'n 70 kilometer ten zuidoosten van München.

Door de aanrijding is een van de treinen van de rails geraakt. Enkele wagons zouden over de kop zijn geslagen en liggen op hun kant, zo meldden Duitse media. De hulpverlening kwam snel op gang. Meerdere traumahelikopter vervoerden patiënten naar verschillende ziekenhuizen. Ook werden helikopters ingezet van het buurland Oostenrijk om de vele slachtoffers te vervoeren. De helikopters konden onmogelijk landen bij de treinen en moesten de patiënten vanuit de lucht redden. De brandweer had haar handen vol om de vele beknelde passagiers uit de wagons te bevrijden.

 

Categorie:
Blik op 112: