zondag, 13. maart 2016 - 18:17 Update: 13-03-2016 18:19

Vader ziet zoon voor 'dikke kat' aan en schiet hem in het hoofd

Vader ziet zoon voor 'dikke kat' aan en schiet hem in het hoofd
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Fleurus

In België heeft een vader per ongeluk zijn zeventienjarige zoon geschoten tijdens een jacht. Volgens Belgische media zou de vader zijn zoon hebben aangezien voor een “dikke kat” en schoot raak.

Zaterdag in de vroege avond was de vader met zijn zoon gaan “schieten op eenden” in de buurt van de rue de Fleurjoux in Fleurus. Toen de vader thuis munitie ging halen en terug kwam, was hij zijn zoon uit het oog verloren. De man, die onder invloed was van alcohol, zag tientallen meters verder iets beweging in het struikgewas en schoot. Hij dacht dat hij een “dikke kat” had geschoten, maar het bleek zijn eigen kind te zijn die zwaargewond was geraakt aan zijn hoofd. 

De jongeman werd in het ziekenhuis opgenomen. Hij kon echter niet worden geopereerd omdat het projectiel in zijn schedel gefragmenteerd raakte. Hij zou buiten levensgevaar verkeren, maar mogelijk is zijn zicht voor de rest van zijn leven aangetast, aldus Het Nieuwsblad. De vader is voorgeleid, maar vrijgelaten. Volgens het Belgische parket gaat het om 'onopzettelijke slagen en verwondingen'.

Categorie: