dinsdag, 22. maart 2016 - 18:58 Update: 22-03-2016 19:07

De beste skigebieden in 2016/2017

De beste skigebieden in 2016/2017
Foto: SXC
Amsterdam

Waar kun je de komende wintersport het beste naartoe? Die vraag werd gesteld bij een onlangs gehouden grote enquête en recentelijk zijn daarvan de resultaten bekendgemaakt.

Ieder seizoen houdt de wintersportaanbieder WinterTrex een grote enquête onder haar klanten. Er waren ook tal van Nederlandse respondenten, en op basis daarvan is deze top 10 van de beste skigebieden in 2016/2017 samengesteld.

10. Galibier Thabor

Aan de voet van de beroemde Col du Galibier, tussen de dorpen Valloire en Valmeinier, ligt het skigebied Galibier Thabor, één van de grootste skigebieden van de Savoie. Het is een vriendelijk en rustig gebied met overwegend blauwe en rode pistes. Om die reden is het ideaal voor familievakanties.

9. Chamrousse

Chamrousse is een tamelijk bescheiden skigebied, met ongeveer 90 kilometer aan piste. Toch is er zowel voor beginnende als gevorderde skiërs veel te doen. Er zijn interessante blauwe en groene pistes door het bos, en rode en zwarte pistes in een meer open gedeelte. Met een maximale hoogte van 2250 meter is het een relatief laaggelegen gebied, maar het is toch behoorlijk sneeuwzeker en het fraaie uitzicht op de omringende bergtoppen is niet te missen.

8. Val Cenis Vanoise

Dit skigebied ligt aan de voet van de Mont Cenis, op de grens van Frankrijk en Italië. Als je hier op wintersport bent, kun je genieten van het omringende nationale park en de leuke, authentiek gebleven dorpjes. De accommodaties zijn hier overigens uitstekend. Val Cenis Vanoise is zeer sneeuwzeker.

7. Les Sybelles

Les Sybelles is één van de grootste skiregio’s van Frankrijk met in totaal 310 kilometer piste verdeeld over zes skigebieden, die pas in 2003 werden verbonden tot Les Sybelles. Hoewel de onderlinge verbindingen per lift uitstekend zijn, zijn de afstanden tamelijk groot. Daardoor voelt het aan als een zeer ruim gebied en is er bijzonder veel variatie. Les Sybelles is erg populair, maar door de grootte toch niet bijzonder druk.

6. Fieberbrunn

Fieberbrunn is een tamelijk rustig familieskigebied. Het is evenwel gelegen in een prachtige omgeving tussen het Salzburgerland en Tirol. Mogelijk is het vanaf het komende wintersportseizoen wat drukker in Fieberbrunn, omdat er in december 2015 een nieuwe skilift is geopend. De ‘TirolS’ verbindt Fieberbrunn sindsdien met het nabijgelegen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, een groot en populair skigebied.

5. Hochkönig

Het skigebied rond de 2941 meter hoge Hochkönig is niet erg groot, maar wel erg veelzijdig. Er zijn diverse gezellige dorpjes, prachtig geprepareerde brede beginnerspistes en ook wat uitdagendere routes.

4. Zillertal

De ‘Zillertaler Superskipass’ biedt je de toegang tot in totaal zes skigebieden en maar liefst 506 kilometer piste. Via een gratis shuttlebus kun je gemakkelijk van het ene naar het andere gebied reizen. Het is geen wonder dat deze skipas erg gewild is, want in dit gebied is alles te doen voor beginnende en zeer gevorderde skiërs, en bovendien is er ook genoeg te beleven op het gebied van après-ski.

3. Almenwelt Lofer

Dit is een echt familiegebied met overwegend gemakkelijke tot middelzware afdalingen. Voorheen was er ook nog een beruchte zwarte piste, namelijk de dalafdaling naar het dorp Lofer. Na het zoveelste ongeluk is die piste echter aangepast, hoewel het nu alsnog een zeer pittige rode piste is.

2. Sölden

Dit hooggelegen gebied telt maar liefst drie toppen boven de drie kilometer. Met 144 kilometer piste is het weliswaar geen heel groot gebied, maar er is toch veel variatie en zeer fraaie uitzichten. Ook ervaren skiërs kunnen hier hun hart ophalen.

1. La Plagne

La Plagne staat niet alleen bij Nederlanders op één; ook alle in de enquête ondervraagde Europese skiërs samen vinden dit het beste skigebied. Ergens is dat verrassend, want de ambiance in de dorpjes is niet superieur te noemen. Aan de andere kant: dat heb je ook niet nodig als je toch de hele dag lang kunt genieten van de prachtige pistes! Met name de 15 kilometer lange afdaling van de Bellecôtegletsjer naar het dorpje Montchavin (2000 meter hoogteverschil!) is een aanrader.

Categorie: