woensdag, 23. maart 2016 - 15:13 Update: 23-03-2016 17:36

Tiener (19) overleeft aanslag Brussel, Parijs en Boston

Amerikaanse tiener (19) overleeft voor derde keer aanslag
Foto: John Peters
Brussel

Bij de aanslag dinsdag op de luchthaven in Zaventem raakte de jonge Amerikaanse Mason Wells (19) ernstig gewond.

De tiener was met twee Mormoonse zendelingen op het Brusselse vliegveld toen de bom afging. De zendelingen hadden net een collega op het vliegtuig gezet. Mason Wells werd geraakt door rondvliegende projectielen uit een spijkerbom, liep  tweede- en derdegraads brandwonden op aan zijn gezicht en handen en raakte gewond aan zijn achillespees.

Dit meldt Het Nieuwsblad op basis van berichtgeving van NBC News. Het is niet de eerste keer dat de tiener in de buurt was ten tijde van een aanslag. Al kwam hij er de vorige twee keer beter af.

Boston Marathon

Zo stond hij in 2013 samen met zijn vader langs de kant van de weg in Boston om zijn moeder aan te moedigen, toen er een paar honderd meter verderop bij de finish twee snelkookpannen met spijkers en schroot ontplofte. Mason moest toen wel een operatie ondergaan

Zijn familie laat aan ABC News weten dat Mason, die lid is van de Mormoonse kerk, vorig jaar ook in Parijs was tijdens de aanslagen in november. Hij was op missie in Parijs, maar net niet in de buurt van Stade de France of Bataclan toen de bommen daar afgingen. Zijn vader zegt hierover tegen ABC News: 'Dat hij al drie keer een aanslag overleefde, zien we als een zegen van God en niet als een vloek.'

Niet alleen Mason Wells raakte bij de aanslag in Brussel ernstig gewond.Ook zijn twee collega's zijn met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. 

Categorie: