zondag, 29. mei 2016 - 10:09 Update: 29-05-2016 16:09

Gorilla in dierentuin doodgeschoten na val peuter (4) in gorillaverblijf

Kind (4) valt in gorillaverblijf, gorilla doodgeschoten
Foto: Screenshot Youtube
Cincinnati/Ohio/VS

In Cincinnati Zoo in de Amerikaanse staat Ohio heeft zich zaterdag een drama afgespeeld. Een 4-jarige peuter was tussen de tralies van het gorillaverblijf doorgekropen en viel in het lager gelegen water.

Publiek roept om hulp

Publiek dat getuige was van het incident schreeuwde direct om hulp en schreeuwden:'er is een jongetje in het water! Er is een jongetje in het water!' Hierop kwam direct het 17-jarige gorillamannetje vanuit een grot aangesneld en pakte de peuter beet. Het oorspronkelijk leuke familie-uitstapje naar de dierentuin veranderde plotseling in een drama. 

Beschermen

De ruim 180 kilo wegende gorilla sleepte het kindje door het hele verblijf terwijl de moeder van het kindje evenals de toeschouwers machteloos moesten toekijken. Soms leek het of de gorilla het jongetje tegen de schreeuwende mensenmassa wilde beschermen doordat hij zich over het jongetje boog. Het hevig geschrokken jongetje roept om zijn moeder die op haar beurt probeert haar zoontje gerust te stellen door te roepen dat haar moeder 'vlakbij' is. 

Gorilla doodgeschoten

Een getuige van het voorval zegt vlak voor het incident te hebben gehoord dat het jongetje zou hebben gezegd dat hij tussen de gorilla's wou springen. De moeder van het jongetje moest ook een aantal andere jonge kinderen met wie zij in de dierentuin was in de gaten houden. Uiteindelijk werd de gorilla na 10 minuten doodgeschoten en kon de jongen worden gered.