maandag, 13. juni 2016 - 9:40 Update: 13-06-2016 10:05

Verkrachte Laura wordt Qatar uitgezet

Verkrachte Laura wordt Qatar uitgezet
Foto: Laura de Bije © LinkedIn
Utrecht

De Nederlandse Laura, die afgelopen week veelvuldig in het nieuws kwam vanwege de vermeende verkrachtingszaak in Qatar, komt terug naar Nederland.

Dat meldt een verslaggever Koens van RTL-Nieuws vanuit de rechtbank in Doha.

Sinds maart zat de 22-jarige Laura vast in de gevangenis in Qatar. Laura had aangifte gedaan van verkrachting, maar werd vastgezet omdat een seksuele relatie buiten het huwelijk in het streng-islamitische land strafbaar is.

100 zweepslagen

Laura krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf met een geldboete van 3000 real (750 euro). De man die haar heeft verkracht en haar heeft beschuldigd, krijgt 100 zweepslagen wegens 'geslachtsgemeenschap' en 40 voor alcoholconsumptie, meldt verslaggever Koens.

Gedrogeerd

De advocaat van de familie, Brian Lokollo, heeft gezegd dat Laura in een vreemd appartement wakker was geworden. Mogelijk is ze gedrogeerd. Lokollo: 'Ze was uit geweest in een hotel waar je alcohol mocht drinken. Ze was de dansvloer opgegaan en toen ze daarna terug kwam bij haar drankje, was haar na de eerste slok al duidelijk dat er iets in was gedaan.'

De familie van de man zou de jonge vrouw in de gevangenis onder druk hebben gezet om met de man te trouwen. Het zou volgens hen de enige manier zijn om haar en de dader snel vrij te krijgen. Lokollo: 'Ik heb haar afgeraden dat te doen. Afgezien van het feit dat het weerzinwekkend is, weet ik niet welke andere consequenties een huwelijk in Qatar heeft. Ik noem maar wat, maar misschien heeft ze straks geen vrije beschikking meer over haar paspoort.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):