vrijdag, 17. juni 2016 - 22:20 Update: 18-06-2016 11:27

Franse piloten plannen voor juni nog een meerdaagse staking

Franse piloten kondigen opnieuw staking aan
Foto: Archief EHF
Parijs

Opnieuw hebben de piloten van Air France opgeroepen om te gaan staken.

Nu van 24 tot en met 27 juni. De data vallen nog steeds tijdens het EK-voetbal. De vakbonden SNPL, Spaf en Alter hebben de stakingsaankondiging ingediend. Dit meldt onder meer Het Laatste Nieuws.

Weer staking

In de afgelopen week hebben de ploten ook al vier dagen gestaakt.  De piloten zijn het nog altijd niet eens met de nieuwe kostenbesparing die Air France wil doorvoeren, plus een krimp van het vluchtaanbod. De KLM  groeit wel. De Nederlandse tak van Air France ging vorig jaar akkoord met bezuinigingsmaatregelen, maar het vliegerskorps van Air France doet er al twee jaar over om tot een oplossing te komen.

Zeer vage beloften

Volgens Air France zijn de bezuinigingen noodzakelijk voor het bedrijf om op lange termijn te kunnen overleven in een concurrerende markt. De drie vakbonden verwijten de directie van Air France dat ze slechts 'zeer vage beloften' heeft gedaan bij de laatste onderhandelingen. Volgens de topman van Air France Frédéric Gagey heeft de staking van 11 tot en met 14 juni waarschijnlijk meer dan 40 miljoen euro heeft gekost.