zondag, 26. juni 2016 - 13:24 Update: 26-06-2016 18:14

Rivier van water stroomt Chinees winkelcentrum binnen

Rivier van water stroomt dwars door Chinees winkelcentrum
Foto: Screenshot Youtube
Jinan/China

In Nederland maar vooraal in Europa hebben wij de afgelopen dagen behoorlijk last gehad van de grillen van het weer waarbij afgelopen week zware onweersbuien met grote hagelstenen voor de nodige overlast zorgden.

Maar dat het altijd erger kan blijkt uit de volgende beelden die afgelopen donderdag in China zijn gemaakt waar een rivier aan regenwater met enorme kracht een winkelcentrum in de stad Jinan binnenstroomt.

Aangeslagen

Mensen hebben moeite om op de been te blijven en winkelrekken in het winkelcentrum vallen ten prooi aan de binnenstromende watermassa en vallen om en worden met de krachtige waterstroom meegevoerd. Zowel de bezoekers als het winkelpersoneel zijn zichtbaar aangeslagen en weten even niet goed wat ze precies moeten doen zo valt van hun ontredderden gezichten af te lezen . 

22 doden

De zware regenval in Jinan, die op meerdere plekken voor overstromingen zorgde, ging bovendien nog gepaard met een tornado. Hagelbuien maakten ook deel uit van het noodweer waarbij aldaar 22 mensen werden gedood en tientallen gewonden vielen.