vrijdag, 8. juli 2016 - 9:55 Update: 08-07-2016 16:36

Elf agenten gewond en vijf agenten gedood bij schietgeweld tijdens betoging in Dallas

Vijf agenten dood en elf gewonden bij demonstratie tegen politiegeweld in Dallas
Foto: Youtube The Dallas Morning
Dallas

In Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, zijn tijdens een schietpartij 11 agenten neergeschoten. Vijf agenten zijn overleden.

Het schietgeweld begon tijdens een betoging tegen politiegeweld. Ook een burger raakte gewond. Sluipschutters namen agenten onder vuur, zo liet het hoofd van de politie in Dallas, David Brown, weten.

De politie wist drie schutters te arresteren. Een andere schutter die zich lange tijd in een parkeergarage had verschanst is overleden. Locale media spreken van een mogelijke zelfmoordactie. Deze verdachte vuurde lange tijd vanuit de garage op agenten. Ook zou hij hebben geroepen dat "het einde nabij is" en hij "nog meer agenten wil verwonden en doden". Hij zou over heel de stad bommen hebben geplaatst.

Het vermoeden is dat de schutters getraind waren om dit soort aanvallen uit te kunnen voeren. Er wordt zelfs gedacht aan zwarte of zelfs witte radicalen. Maar het kan ook goed gaan om gelegenheidsterroristen, die de situatie aangrijpen om angst te zaaien. Maar voorlopig staat nog niks vast. Vast staat wel dat er vijf agenten zijn overleden en van de elf zwaargewonden een kritiek ligt.