dinsdag, 23. augustus 2016 - 12:17

Mariniers helpen in onderzoek schietpartij Bonaire

Mariniers helpen in onderzoek schietpartij Bonaire
Foto: Min. Defensie
Bonaire

Military trackers van het Korps Mariniers hebben op Bonaire geholpen de daders van een dodelijke schietpartij op te sporen. Politieagent Ferry Bakx kwam vorige week om het leven toen hij met een collega bij een huis op onderzoek uitging. Het zou om een overval gaan.

Toen zij arriveerden kwam het tot een achtervolging waarbij Bakx werd neergeschoten. Hulpverleners brachten hem naar het ziekenhuis, maar hij bleek niet meer te redden. De daders wisten te ontkomen. De politie op Bonaire laat weten maandagavond een verdachte te hebben aangehouden. 

Vluchtroute

Kort na het drama zijn de professionele spoorzoekers vanaf Curaçao ingezet om het Korps Politie Caribisch Nederland bij te staan. “Wij zijn gespecialiseerd in het vinden en volgen van sporen”, vertelt hun teamleider. “Daaruit halen we zoveel mogelijk informatie over de bewegingen van de daders.” Zo brachten de mariniers onder meer de vluchtroute in kaart. Ook vonden ze kleding, een portemonnee en een patroonhouder.

Verse sporen

De military trackers zijn inmiddels terug op Curaçao. “Onze inzet is erg nuttig tijdens de eerste periode, wanneer de sporen nog vers zijn”, verklaart de teamleider. “Daarna nemen andere diensten het over.”  

Categorie: