donderdag, 1. september 2016 - 17:35 Update: 01-09-2016 22:55

Draconische maatregel Brussel: rekeningrijden in heel Europa invoeren

Draconische maatregel Brussel: rekeningrijden in heel Europa invoeren
Foto: Archief EHF
Brussel

Terwijl de Europeanen lekker vakantie vierden, werd er door de Europese Commissie druk gewerkt aan een plan om in alle Europese lidstaten een kilometerheffing in te voeren.

De draconische maatregel werd door Brussel middels een actieplan stilletjes naar buiten gebracht. De invoering van de maatregel zou moeten leiden tot een schoner vervoer. De EU-landen worden er in het stuk aan herinnerd dat het vervoer in het jaar 2015 zestig procent schoner moet zijn dan in het jaar 1990. Om dat voor elkaar te krijgen somt de Europese Commissie een aantal maatregelen op. Speerpunt is toch wel de kilometerheffing.

Er zijn al langer richtlijnen voor het vrachtwagenvervoer, maar nu is er sprake van uitbreiding naar bussen, bestelwagens en ook personenwagens. Bij de VVD is het nieuws ingeslagen als een bom. De partij wil dat Nederland Brussel direct tot de orde roept, zo meldt de Telegraaf donderdag. VVD-Kamerlid Barbara Visser tegen de krant: 'Compleet ridicuul. Waar bemoeien ze zich mee? Dit malle plan moet subiet van tafel!'