vrijdag, 9. september 2016 - 10:14 Update: 09-09-2016 18:45

Noodgedwongen overnachting in gondel voor 33 mensen na vastlopen kabelbaan

Kabelbaan Mont Blanc loopt vast, noodgedwongen overnachting voor 33 personen
Foto: Screenshot YouTube/Артем Уткін
Frankrijk

Vanwege een technisch mankement hebben 33 mensen de nacht noodgedwongen in een gondel van de kabelbaan in de Franse Alpen op 3.000 meter hoogte moeten doorbrengen. Dit melden de Franse media vrijdag.

Nadat donderdag aan het eind van de middag rond 16.00 uur de kabelbaan defect raakte, doordat de kabels in elkaar verstrikt waren geraakt, zaten 110 mensen verspreid over een aantal gondels plotseling vast.

Reddingsoperatie

Er werd direct een reddingsoperatie opgestart waarbij met behulp van helikopters en reddingswerkers 77 mensen konden worden bevrijd. De reddingsactie moest vervolgens worden gestaakt omdat het te donker was geworden en het zicht dusdanig slecht dat het niet meer verantwoord was om door te gaan.

Kabels hersteld

Op dat moment waren er nog 33 personen die noodgedwongen de nacht in een aantal gondels hebben doorgebracht. Pas vrijdagochtend toen het weer licht genoeg was werd de reddingsactie hervat. Technici slaagden er rond 07.45 uur echter in om de kabelbaan weer te herstellen en de kabels te herstellen waardoor de laatste 33 personen ook de gondels konden verlaten. Onderstaande video toont beelden van de bewuste kabelbaan die op 17 juli van dit jaar zijn gemaakt.

Categorie: