zondag, 18. september 2016 - 11:47 Update: 19-09-2016 8:46

Steekpartij in Minnesota, waarbij acht gewonden vielen, opgeëist door IS

Acht gewonden bij steekpartij in winkelcentrum VS
Foto: Archief FBF.nl
St. Cloud

In het winkelcentrim Crossroads Center in St. Cloud in de Amerikaanse staat Minnesota zijn zaterdag acht mensen met steekwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Dit melden verschillende media zondag.

Ze waren aangevallen door iemand met een mes. De politie heeft de dader doodgeschoten. Er was weinig bekend over hem, behalve dat hij vanwege lichte verkeersovertredingen bekend was bij de politie. Getuigen hebben verklaard dat de man tijdens de aanval 'Allah' zou hebben geroepen. Ook zou de dader aan tenminste één persoon hebben gevraagd of hij moslim was. De man zou gekleed zijn geweest in het uniform van een beveiliger, zo weet de Volkskrant.

Inmiddels heeft IS via zijn persbureau Amaq laten weten dat de steekpartij in Crossroads Center is uitgevoerd door een 'soldaat van Islamitische Staat'. In een verklaring zegt Amaq: 'De uitvoerder van de steekpartij gisteren in Minnesota was een soldaat van Islamitische Staat. Hij voerde de operatie uit als reactie op de oproep om inwoners van landen die deel uitmaken van de coalitie van kruisvaarders, als doelwit te zien.'  De claim kwam onder meer binnen bij persbureau Reuters. Maar het persbureau laat wel weten dat het de authenticiteit van de mededeling niet te kunnen verifiëren, zo meldt de NOS zondag.