maandag, 26. september 2016 - 15:59 Update: 26-09-2016 19:34

Man bij winkelcentrum Houston doodgeschoten na neerschieten 9 personen

Man in winkelcentrum Houston neergeschoten na neerschieten 6 personen
Foto: Screenshot Google Streetview
Houston

De politie in Houston heeft maandagochtend, 13.30 uur Nederlandse tijd, een man doodgeschoten bij een winkelcentrum nadat hij met een vuurwapen op mensen had geschoten. Dit melden de Amerikaanse media maandag.

Er zouden 9 personen gewond zijn geraakt door de schietpartij bij het winkelcentrum aan Wesleyan Street, tussen Westpark Drive en Bissonnet Street. De politie is massaal ter plaatse gekomen evenals diverse ambulances om de gewonden te helpen en naar ziekenhuizen over te brengen. Over de precieze aard en ernst van de verwondingen is op dit moment geen duidelijkheid. 

'1 schutter'

De politie, die een grote afzetting heeft gemaakt rond het winkelcentrum, heeft inmiddels aangegeven dat de situatie onder controle is en dat het waarschijnlijk om één schutter ging. De verdachte die door de politie werd neergeschoten is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. 

De auto van de verdachte wordt door een speciaal explosieventeam onderzocht. Volgens Amerikaanse media zou de schutter een zwarte man zijn die op willekeurige mensen heeft geschoten die zich bij het winkelcentrum ophielden. De politie verwacht rond 16.30 uur een briefing te kunnen geven over de details van het schietincident. 

Update 16.45 uur

De verdachte van de schietpartij bij het winkelcentrum in Houston is aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie bekendgemaakt. De politie heeft in het voertuig van de verdachte meerdere wapens aangetroffen. Naar verluidt zou het om een advocaat gaan. Er wordt nu onderzocht of de schietpartij bij het winkelcentrum verband houdt met zijn werkzaamheden als advocaat.

FBI

Ook het appartement van de verdachte zal worden doorzocht. In totaal zijn er negen personen gewond geraakt waarvan één in kritiek toestand in het ziekenhuis ligt. Ook de FBI is ter plaatse gekomen om onderzoek te verrichten.