maandag, 26. september 2016 - 18:02 Update: 26-09-2016 18:04

Rutte en Van Dam bezoeken Republiek Korea

Rutte en Van Dam bezoeken Republiek Korea
Foto: Min. Alg. Zaken
Zuid-Korea

Premier Rutte en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken zijn maandag begonnen aan een driedaags bezoek aan de Republiek Korea. Dit meldt het ministerie van algemen Zaken maandag.

Historische band tussen Nederland en Zuid-Korea

Een Nederlandse handelsdelegatie van meer dan 60 bedrijven vergezelt beide bewindslieden. Nederland en de Republiek Korea hebben van oudsher sterke banden, zowel op politiek als economisch vlak. Voor Nederland staat het land in de top 3 van belangrijkste exportlanden in Azië. De economische missie richt zich vooral op de sectoren waar voor Nederland de grootste kansen liggen: de creatieve industrie, hightech en land- en tuinbouw.

Bij aankomst twitterde Rutte in het Koreaans dat Nederland en Zuid-Korea sterke banden hebben. Hij haalde daarbij Guus Hiddink aan: als bondscoach bracht hij Zuid-Korea naar de vierde plek van het WK in 2002. ‘Een mooi voorbeeld van wat Koreanen en Nederlanders kunnen bereiken als ze samenwerken,’ aldus Rutte.

Bezoek aan VN-begraafplaats Busan

Minister-president Rutte bezocht maandag in Busan de United Nations Memorial Cemetery. Daar werd de Nederlandse inzet in de Koreaanse oorlog herdacht. Bij de plechtigheid hield de minister-president een toespraak.